Nieuws

ZOMER WORKSHOPS IN PODIUM ZUIDHAEGE

Om het seizoen een beetje in te halen/te verlengen vanwege de corona toestand heeft Poldy Koot van Podium Zuidhaege besloten het pand nog twee open te houden voor het geven van zomer workshops.

Er  worden allerlei workshops gegeven door allerlei kunstenaars/artiesten.

Voor de Ros Theater en Musical School geeft Lisanne Eshuis de volgende workshops:

Musical (Corona proof) 

Woensdag 8 juli van 15.00- 16.00 voor kinderen van 7-12 jaar in 1.06

Woensdag 8 juli van 16.00-17.00 voor jongeren 12+ in 1.06

Vrijdag  10 juli van 15.00-16.00 voor kinderen van 7-12 jaar in 1.06

Vrijdag 10 juli van 16.00- 17.00 voor jongeren 12+ in 1.06

Theater (Corona proof)

Woensdag 15 juli van 15.00-16.00 voor kinderen van 7-12 jaar in 1.19 (of 0.11)

Woensdag 15 juli van 16.00-17.00 voor jongeren 12+ in 1.19 (of 0.11)

Vrijdag 17 juli van 15.00-16.00 voor kinderen 7-12 jaar in 1.19 (of 0.11)

Vrijdag 17 juli van 16.00-17.00 voor jongeren 12+ in 1.19 ( of 0.11)

Aanmelden gaat vooreerst via Podium Zuidhaege!!!!!

 

LESSEN IN JUNI In PODIUM ZUIDHAEGE

Omdat Podium Zuidhage per 2 juni open is, kunnen wij weer lessen gaan geven. Op woensdag 3 juni, 10 juni, 17 juni en 24 juni geeft Lisanne van 16.00-17.00 les aan musicalgroep in lokaal 1.06 van Podium Zuidhaege. De ouders hebben hierover een mail ontvangen. Op donderdag 4 juni, 11 juni, 17 juni en 25 juni geeft Elvira van 18.30-20.00 theaterles aan de jongeren in lokaal 0.11 van Podium Zuidhaege. Leerlingen hebben hierover een mail ontvangen.

GEEN LESSEN IN JUNI OP DE BASISSCHOOLLOCATIES

Ondanks het feit dat de basisscholen per 8 juni weer  alle kinderen toelaten, kunnen wij geen lessen geven op de basisscholen. De scholen gaven aan eerst even weer proberen met de leerlingen te normaliseren. Uitzondering is de Eskampen. Daar geeft Layla 4 lessen in juni. 

ZOMERVAKANTIE

De zomervakantie start op vrijdagmiddag 3 juni en duurt tot en met 16 augustus. De lessen van het seizoen 2020-2021 beginnen op de meeste locaties weer in week 34, dus per maandag 17 augustus. Een week voor de lessen weer beginnen krijgt u van ons bericht. 

YOUTUBEFILMPJES

Omdat we nu geen lessen kunnen geven proberen we regelmatig lessen/opdrachten/verhalen op youtube te zetten.

https://youtu.be/soPxtbl9zQo hoe maak je een sokpop

 https://youtu.be/zJd_PzQP9qQ karakter van een sokpop Anita

https://youtu.be/MDL7ZIyP4HI  dans op Lio en Stich van Lisanne

https://youtu.be/b5s5cY0Vnrw  schimmenspelles van Elvira

https://youtu.be/8NFBPGvsA1Q canon les van Lisanne

Hoe is jouw TussenWereld

Deze opdracht komt binnenkort op youtube. De opdracht is om een filmpje te maken van maximaal 1 minuut, 1 minuut 30 over jouw TussenWereld. In de voorstelling De Reis, die nu niet doorgaat, komen kinderen van een samengesteld gezin in de TussenWereld terecht. Het gezin zou samen op vakantie naar Brazilië gaan om te bonden. Maar vanwege een file misten ze het vliegtuig en moesten ze op het vliegveld overleggen en bijkomen. Vanwege een samenloop van omstandigheden komen de kinderen in de TussenWereld terecht. Ze kunnen er alleen uitkomen als ze leren gezelliger met elkaar om te gaan en ze krijgen allemaal een persoonlijk opdracht die een opoffering vraagt voor de groep. Het lukt ze om uit de TussenWereld te komen.

Het filmpje mag gaan of de TussenWereld en de personages waarmee we bezig waren in de voorstelling. Je mag ook zelf een andere fantasie TussenWereld verzinnen. Je mag ook de echte wereld gebruiken, want hierin zitten we ook in een soort TussenWereld.

Ga aan de gang en maak een filmpje. We monteren alle filmpjes aan elkaar.

 

CORONAVIRUS


We kunnen naar aanleiding van de maatregelen omtrent het coronavirus nog steeds geen lessen geven in de speellokalen van de basisscholen. Alleen in Peize in de Eskampen mogen we theaterlessen geven in juni. Op de andere basisscholen schikt het nog niet.

De lessen aan de volwassenen worden weer na de zomervakantie gestart. Dus in week 34. We zijn nog aan het bekijken of we in juni nog lessen kunnen geven in Podium Zuidhaege.

De voorstellingen De Reis van zaterdag 16 mei en zondag 17 mei gaan  NIET door. 

 

 


 

DAVID WESTERA

Wij feliciteren onze oud leerling David Westera met zijn rol als Repelsteeltje in de nieuwe voorstelling van het Ro Theater.

Binnenkort studeert hij af aan de Toneel Akademie Maastricht!

WORKSHOP GEKLEURD GRIJS; gaat helaas niet door vanwege het coronavirus

Op woensdag 1 april geven wij van 10.00-11.30 een workshop 'acteren kun je leren' in het kader van Gekleurd Grijs.

De workshop is in lokaal 1.19 van Podium Zuidhaege. U kunt zich nu opgeven bij Anita Ros, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie is in het programmaboekje van Gekleurd Grijs te vinden.

VOOR UW AGENDA: DATA VOOR DE VOORSTELLINGEN VOOR HET SEIZOEN 2020-2021

Voor de voorstellingen van het seizoen 2020-2021 hebben wij alweer ruimte gepland in Podium Zuidhaege. De data van de voorstellingen zijn vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 april 2021. op zaterdag 20 maart houden wij een technische doorloop, ook in Podium Zuidhaege. 

In het weekend van 16, 17 en 18 april hebben de voorstellingsgroepen hun generale repetitie en gaan ze de de voorstelling spelen voor publiek. Bij de generale repetitie wordt alles voor de laatste keer geoefend met licht en kostuums. De voorstelling is de voorstelling voor het publiek, de vrienden en familie. U ontvangt later de definitieve tijden en een draaiboek.

 

PROEFLESSEN 

Wil je eens uitproberen of acteren of musical wat voor je is? Dan kun je altijd een gratis proefles volgen en daarna beslissen of je mee wilt doen. Kijk voor onze locaties bij de button: Locaties en rooster.

NIEUW: Zanglessen 

Als je belangstelling hebt voor het nemen van zanglessen kun je contact opnemen met Anita Ros

NIEUW AANBOD VOOR HET BASISONDERWIJS:

Voor BASISSCHOLEN en voor SCHOLEN VOORTGEZET ONDERWIJS

MUSICAL IN EEN DAG door Christy Bagerman.

Voor informatie, progamma en offerte kunt u contact opnemen met Christy Bagerman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 53402022

 

DE ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING

U hebt vast al gehoord over de nieuwe Verordening Gegevensbescherming die op 25 mei 2018 ingaat.
Ook het Ros Theater moet voldoen aan de richtlijnen van de AVG. Op het ogenblik zijn we hard aan het werk om alle documenten en verklaringen op te stellen, procedures rond de verwerking van persoonsgegevens vast te leggen en maatregelen te nemen die de bescherming van uw privacy waarborgen.
Na het drukke weekend met de voorstellingen stellen we u verder op de hoogte.


REACTIES OP DE VOORSTELLINGEN HET WOUD VAN 25 EN 26 MEI 2019

".... ik wil je laten weten dat we hebben genoten van de leuke voorstelling gisteren. Erg leuk onderwerp en alle kinderen kwamen goed tot hun recht

"leuke musical was het....Lenthe vond het super...."

"wat een prachtige voorstelling"

"Hartelijk dank voor de leuke toneelvoorstelling van gisteren. Goed gedaan, we hebben genoten

"super mooi Anita. Heel hartelijk dank voor de organisatie

"dank je wel voor de ontzettend leuke uitvoering van vanmiddag. Wij hebben ervan genoten

"wat een prachtige voorstelling....wij hebben genoten" 

"Het is alweer een week geleden, maar ik wilde toch laten weten dat we erg genoten hebben van de voorstelling. Ik vond het erg leuk dat de kinderen zowel in het eerste als in het tweede gedeelte optraden. En de liedjes vonden we ook erg leuk. Dus: complimenten! "

"Bij deze onze complimenten over de voorstelling Het Woud. We hebben erg genoten."

"Allereerst onze complimenten voor de prachtige voorstelling van de theaterschool. We hebben er allemaal van genoten, ik bij de generale repetitie en man en een dochter tijdens de voorstellingen van de andere dochter"

"Mijn complimente voor je voorstelling van afgelopen zaterdag. Onze dochter heeft erg genoten van haar solo zang met haar groepje"

 


PROEFLESSSEN:

Weet je niet zeker wat acteren/ musial inhoudt? Dan kun je altijd een gratis proefles volgen. Daarna kun je beslissen of je echt mee wilt doen. Stuur even een mailtje naar  info@rostheater  om aan te geven bij welke locatie je een proefles wilt volgen.

 


TIP:

Check de site voor de meest actuele informatie.


INSCHRIJVEN:

Je kunt je inschrijven voor cursussen via een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


LEERBEDRIJF:

In juni 2018 zijn wij erkend leerbedrijf geworden