Basisonderwijs

 

De Ros Theater en Musicalschool wil meewerken om cultuur in het onderwijs te verankeren.

Ros Theater - en Musical School heeft de expertise in huis om voor leerlingen uit het basisonderwijs lessen en workshops te maken en uit te voeren. De lessen worden gemaakt na overleg met de leerkrachten en sluiten aan bij leerlijnen. In april 2017 heeft Anita Ros de nascholing 'cultuur verankeren in het onderwijs' gevolgd en afgerond met een certificaat. Ze (Anita Ros is tevens historica) heeft theaterlessen bij geschiedenislessen ontwikkeld. Deze methode heet: "Speel je geschiedenis". Door het verbinden van theater met geschiedenis gaan leerlingen geschiedenis 'meemaken en ervaren'. Ze leren zo en geschiedenis en theater. Voor het ontwikkelen van deze methode heeft ze de maximale subsidie gekregen van Compenta, de regeling cultuureductie met kwaliteit.

Hiernaast hebben we voorstellingen die geschikt zijn voor basisschoolleerlingen.Kant-en-klare voorstellingen met en zonder lespakket, maar ook voorstellingen op maat behoren tot de mogelijkheden. Zie voorstellingen en workshops

EindmusicalOok kunnen we u begeleiden bij het maken van maandsluitingen en/of een (eind) voorstelling met uw leerlingen.

Wij kunnen nascholing en teamtraining aanbieden op het gebied van theater voor leerkrachten op verschillende terrreinen en theaterspecialismes. Het geleerde kunt u direct in de klas gebruiken/inzetten.

Als uw school een feestelijk moment heeft, bv een jubileumdat gevierd moet worden, of een feestelijke juffen en meesterdag, kunnen wij, na overleg en samenspraak met u, de dag theatraal begeleiden. Wij beschikken over een groot netwerk met culturele collega's, ook in andere kunstdiscipline's en zijn daardoor instaat een gevarieerd programma aan te bieden. 

Wilt u een dag met de leerlingen samen een musical maken dan kunt u onze workshop 'Musical in een dag' bestellen. Onder leiding van Christy Bagerman studeren de leerlingen in een dag een musical in.

We kunnen u ook begeleiden bij het maken van een onvergetelijke eindmusical. Onze docenten kunnen vanuit hun kennis en ervaring een grote bijdrage leveren bij het maken van een spetterende eindshow. In overleg kunnen we een plan met tijdspad en werkwijze maken. 

Anita Ros heeft als netwerkpartner van het ICO Kunstencentrum veel theaterprojecten ontwikkeld en uitgevoerd voor oa het Cultuurmenu Assen, Aa en Hunze en Tynaarlo. Bijvoorbeeld:

 • Fluisteringen:
  erfgoed project over de witte wieven in Drenthe met drie lessen en een meespeelvoorstelling voor de groepen 3 en 4. Zie ook cultuuractief. Dit project hebben we vijf jaar met veel succes gespeeld.
     Fluisteringen

 • Kreten uit het verleden:
  project ism Drents Archief over de middeleeuwen voor de groepen 5 en 6 
 • Oma's Kastje: project over vroeger voor kleuters
  Oma's Kastje
 • Het grootste poppenhuis van Nederland:
  lessen over arm en rijk in de Pruikentijd voor groepen 5 en 6
 • I social: project over voor en tegens van sociale media voor de groepen 3 en 4
 • Voor voorbeelden zie LinkedIn